Uppdatering.

Liten uppdatering på senaste äventyren. Int så värst utförligt men mkt text. hämta en kaffekopp (eller the;) om du ska orka hela ;)
När man ska resa. Kan det gå smidigt. Eller så kan de va jag.
OCh jajust, ha parkerat mig i Stockholm nu. Ha till och med adressändrat hit! Och då ska det sägas att de är FÖRSTA gången som jag inte står på Postgatan i Jörn♥
Jo resa, när vi bodde i Åre låg hotet om bajsbakterien (ni vet hans som bosatt sig i vattnet och gör alla magsjuka) över oss, men vi slappa han, phu.
Packar ska åka till skell men neee då flyttar han dit!!
Så tog mitt pick och pack och åkte från Åre till Stickholm ist. Okej inte bara för han utan vi drog te Kreta åsså tjejorna och ja. MEN påväg till flyget (läs: 05:32 någerst på morgonen) läser jag att man ska ha ett pass som är giltigt tre mån efter hemresedtum... är mitt det?! NEJ.
Frågar förstebästa på Arlanda, för övrigt en surkärring. "Står det de på bokningsbekräftelsen så är det nog så". VADÅ NOG?!??!??! jag vill ju veta. Iväg till polisstationen som ligger en bit från arlanda för att fixa tillfälligt pass... och de har inte öppna än okej okej, sitta lugnt och stilla och vänta.
Polisbruden en kvart senare: En titt på passet, en fråga om vars ja ska. "Oja charter säger du, de där är en standard bokningsbekräftelse de skickar ut, du kan åka på detta" hon ger mig passet och lägger till: "nu sparade jag dig 940 kr".
HAHa nice!! "Vadå är det nog så" jävla arlandakärring hinner jag knappt tänka innan Olle slänger av mig på Arlanda igen för att hitta tjejorna!
När vi samlade ska förbi passkontrollen påväg in i planet. Kvinnan tittar på mitt pass, stannar med blicken, mitt hjärtat tickar lite snabbare, tystnad följt av: "vet du om att de här gå ut om en månad?". HAHA!
Kan tilläggas att vi sprang efter väskorna och höll på att missa bussen tillbaka till planet för hemfärden då ngn i sällskapet propsade på att vi skulle dricka oss fulla för att sova bättre på planet. Och att vi är tidsoptimister gör de ju inte bättre.
Kommer te Sthlm.
Ska flyga till Örnsköldsvik då liten syster fyller år.
NeeeEEEEEEeee kna inte landa för att det är ett askmoln, tydligen BARA över övik haha! Bli kramfors, eller ne bli ö-vik...orkar inte lyssan somnar och vaknar upp i övik nice!
När ja ska ta bussen därifrån (busschauffören frågar om jag är 19. Nej säger jag. Jaha du ser ut som 19. Förlåt då?!haha) Alla får byta buss just innan umeå men inte jag för...? Ja? Jag hade packning? Åkte ensam med busschauffören  en svängom i Umeå innan han droppade av mig på busstationen. Varpå ngr av de andra som bytte buss kommer ett tag senare.
Skellefteå och umgicks me han (bajsbakterien) innan jag åkte hem te Jörn♥
MEN SHIT va de hade blåst då, såg ut som en jätte hade gått rakt fram i skogen och knockat ner träden i sin väg. Helt sjukt.
Åker till Morbror ytterligare ngr mil innåt landet för att se på förödelsen där och deras sommarstuga plus bil hade klarat sig från trädangreppen, men bl.a en studsmatta, nivet en sån där mega stor satt slingrad runt ett träd då den blåst dit, BLÅST (?!) Naturensmakter! Och några av deras grannar hade int lika tur me hus och bil :(
När vi åker därifrån vid midnatt får vi ett samtal att de brinner i Glommersträsk, kör förbi, yepp röken täcker hela byn. Strömmen dog när blåsten fällde träd över ledningarna och nu när de kommit tillbak hade det satt eld på ett hus då det nog blev kortslutning i de gamla ledningarna i der gamla huset! hemskt.
När jag sedan åker tillbaka till Sthlm igen kommer jag mig heeeeeeeeeeeela vägen tills jag har en station kvar att åka! Då blir det fel på tåget! Väntetid! Greit! haha. Det kan gå smidigt, de kan de :)
Va me om en sjuk grej i förrgår, som man inte säger men kort historia lång. Va ett gäng som skulle se bio, på en av de mindre biosarna här omkring. Är bara vi som fyra som står där och väntar på resten av gänget då en av Olles kompisar börjar snacka film/bio me snubben i kassan. Visar sig att hans familj ha jobbat inom bio hur länge som helst och att de ägt biosar och att han är sjukligt intresserad. Karln (som gav mig lite gayvibbar) fick ett gott öga till Olles kompis som också är intresserad av film då han säger efter en långdisskution om olika biosar vara lr icket vara. "Ja alltså, kom jag måste visa er ngt".
han tog oss till en av bioingångskorridorena och på sidan av den fanns en dörr. Ingen text på den, samma fära som väggen ja bara en vanlig dörr.
Men väl inne där va en minibiosalong, typ 20 platser knappt och två stora fotöljer, nu snackar vi gamla fotöljer och gaaaaaaamla biostolar! Och två gamla bio projektorer.
Här sitter vissa ja ska vi säga utvalda säger han. Han name droppa lite och blandannat hade "Skargård familjen suttit där bara ngn dag innan". OCh en av fotöljerna var Ingmar Bergmans (!) som förövrigt tydligen var en vidrig gubbe, otrevlig som få! (Andra va hans fruga haha). Minirummet hade varit igenbarikaderat många några år och hade även varit "soprum" innan de restaurerades upp det och de tog dit en massa gamla fina grejer.
En cool detalj som han lärde oss var, att mellan salongen och projektorrummet var det alltid en tjock betongvägg utan dörr ( men va en dörr där nu som vi trängdes oss in genom) och ett hål där filmen visades genom. Över hålet hängde ett lock i ett snöre med krut på.
Jo, "för om ni bla sett Inglorius Bastards sa han vet ni vad som hände förr i tiden om det kom en gnista i närheten av film rullarna" KABOOOOOM! (Det där la jag till) men iaf då börjar det brinna som fn och då gick snöret sönder och locket föll ner för hålet för att man inte skulle se när maskinisten brann upp!!! Tydligen ett av de farligaste jobben som fanns förr i tiden då väldigt många brann inne. huga.
Sjukt va han kunde mycket och vilken inlevelse han hade när han berättade och stället vi var på va litet och lågt i tak och gammalt massa gammalt. Så när han släppte ut oss i "verkligheten" till biofoajen igen kändes det lite busigt de vi gjort! hiHi.
*Nuuuu söker jag förövrigt jobb, eller ja jag ska börja *skäms lite* men är ju skönt att va led ;)

RSS 2.0